MS v hokeji se blíží: Plzeň za 110, v aréně Ostravar

Už v pátek 10. května odstartuje hokejový šampionát. V dějišti skupiny B jsou přípravy a stavby v plném proudu, v bezprostřední vzdálenosti Ostrava Arény vyrostou dvě fanzóny pro 5 tisíc diváků.

Hokejoví fanoušci si během Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji budou moci užít český národní tým i v Ostravě. Alespoň zprostředkovaně. Vedle Ostrava Arény vyrostla fanzóna se dvěma velkoplošnými obrazovkami, na kterých se budou každý den vysílat atraktivní zápasy z pražské i ostravské arény.

„Fanoušci tak budou mít možnost držet palce našim hokejistům a užít si nezapomenutelnou atmosféru mistrovství světa společně s dalšími nadšenci. A věřím, že to bude stát za to, protože kapacita fanzóny je pět tisíc návštěvníků a vstup je zdarma. Není k němu potřeba vstupenka na zápas, ani cokoli jiného. Otevřeno bude každý den od 14 hodin, ve dnech, kdy se hrají tři zápasy, dokonce už od jedenácti. Zavírat budeme s koncem večerního zápasu,“ láká do moravskoslezské metropole zástupkyně prezidenta ostravského organizačního výboru MS IIHF v ledním hokeji 2024 Irena Šašková.

Ostravská fanzóna se rozkládá na sedmi tisících čtverečních metrech a je rozdělena na dvě části. Leží v těsné blízkosti arény, a to na dvou přilehlých parkovištích, které jsou součástí Ostrava Arény. Vstupy jsou z ulic Zavodní a Ruská a od hotelu Clarion.

Fanoušci, kteří nevyužijí možnosti zlevněné sedmidenní „šampionátové“ jízdenky na MHD a preferují spíše jednotlivé jízdné, si v prostorách fanzóny budou moci v automatu DPO zakoupit jízdenky na tramvaj či autobus a dostat se tak po zápase bez problémů domů.

Fanoušci budou mít možnost ulovit fotku s maskoty Bobem a Bobkem, kteří se před každým zápasem zaskočí do fanzóny podívat. Doprovodný program organizátoři od začátku plánovali co nejvíce provázat se zeměmi týmů, které hrají v ostravské skupině – především se Slovenskem a Polskem. „Pozvali jsme slovenské kapely Iné Kafe, Heleniné oči či Hrdza, z Polska k nám zavítá smršť hudebníků z Big Bike Orchestra, Foxy Hunters. Program doplní Revival kapely jako jsou Prague Queen, Rolling Stones Revival Brno, Red Hot Chilli Peppers Revival, The Gregz & Co. či Banda del Caffe, večerní zápasy pak doprovodí DJové,“ odtajňuje program marketingová manažerka ostravského organizačního výbor MS IIHF v ledním hokeji 2024 Renáta Mecová.

Ani tentokrát nebudou ve fanzóně chybět tradiční prezentace oficiálních sponzorů a partnerů šampionátu. „Společnost ŠKODA představí nejen své vozy, sázejí i na rozmanitost zábavy od historie až po současnost. Vášniví fanoušci si budou moct vsadit na zápasy u Tipsportu, Raiffeisen banka nabídne kolo štěstí, Coca-Cola virtuální realitu, velkou prezentaci nabídnou město Ostrava a Moravskoslezský kraj, kde můžou návštěvníci i fanoušci využít Relax Zóny a příjemného posezení, odkud budu moci sledovat zápas na LED obrazovkách. Pro ty nejmenší návštěvníky je připraveno mnoho překvapení, od soutěží, her, fotokoutku až po ochutnávku místních specialit. O pitný režim se postará exkluzivní partner Pilsner Urquell ve spolupráci se zmiňovanou Coca-Colou,“ dodává Renáta Mecová.

V celé fanzóně bude zaveden systém cashless a (s výjimkou sázkové kanceláře Tipsport) nebude nikde možné platit v hotovosti. Organizátoři proto doporučují všem návštěvníkům, aby si před vstupem zkontrolovali, že mají k dispozici kreditní či debetní kartu.

Bezhotovostní platbou si budou moci návštěvníci zakoupit například fanouškovské předměty v obchodě oficiálního merchandisera.

Pro letošní MS IIHF v ledním hokeji se stal Pilsner Urquell partnerem šampionátu a návštěvníci si ho tak budou vychutnávat během pobytu v obou fanzónách v Praze i Ostravě. Půllitr se bude venku čepovat za 110 korun.

Pilsner Urquell nabídne stejně jako v Praze všem hokejovým příznivcům zázemí v podobě velkokapacitních stanů, jejichž interiér bude situován tak, aby se fanoušci při pobytu uvnitř cítili jako ve velké „plzeňské hospodě“. „Návštěvníci z celého světa si zde vychutnají čepovanou Plzeň od finalistů soutěže Master Bartender, vyzkouší si školu čepování nebo pub kvízy a řadu dalších aktivit,“ představuje koncept National Sponsoring Manager Plzeňského Prazdroje Ladislav Kolář.

V útrobách Ostrava Arény bude z důvodu dlouhodobých smluvních vztahů pivovaru s halou obsluha nabízet Ostravar.

Soupisky týmů se plní a největší favorité ostravské skupiny B zveřejnili jména několika hvězd ze zámoří. Za Švédsko nastoupí na led elitní obránci Rasmus Dahlin a Erik Karlsson, v dresu USA například Brady Tkachuk. Vstupenky na Spojené státy americké, švédský tým anebo na medailisty z posledního světového šampionátu – Němce a Lotyše, jsou stále v prodeji v síti Ticketportal.

Foto: Petr Sobol