Kam vyrazit se psem v okolí Ostravy? 5 míst, kde vás to bude bavit!

Plánujete strávit den se svým chlupáčem mimo domov a hledáte inspiraci? Ostrava a její okolí nabízejí mnoho míst, která stojí za prozkoumání. Než ale vyrazíte na cestu, je potřeba trochu přípravy. Rozmyslete si nejen plán trasy, ale nachystejte i potřebné vybavení, které zajistí pohodlí a bezpečí vás i vašeho psa. Co vše budete potřebovat? A kam vlastně vyrazit? To jsme sepsali tady v článku!

Co vzít s sebou na výlet se psem?
Správné vybavení je klíčem ke skvělému výletu. Kromě dobré nálady a naplánované trasy je fajn vzít s sebou i těchto pár věcí:
- Vodítko a postroj: I když plánujete procházku v přírodě, vodítko je nezbytné pro bezpečný pohyb v případě, že potkáte ostatní psy, divokou zvěř nebo cyklisty.
- Miska na vodu a láhev: Dehydratace může být nebezpečná jak pro lidi, tak pro psy - hlavně v horkých letních dnech. Skládací miska a přenosná láhev na vodu jsou tak skvělými pomocníky.
- Pamlsky a oblíbená hračka: Udržování pozornosti psa nebo odměňování za dobré chování může být jednodušší, pokud máte po ruce oblíbené pamlsky nebo hračku.
- Psí lékárnička: Malá lékárnička by měla obsahovat antiseptický sprej, obvazy, kleštičky na klíšťata a základní léky pro případ drobných poranění nebo zažívacích potíží.
- Obleček, pláštěnka nebo botičky: Zvažte počasí a terén. Pokud plánujete delší výlet v chladném období, s oblečkem nebo pláštěnkou zůstane pes v suchu a teple. Na kamenitých nebo horkých površích zase využijete botičky, které chrání tlapky před poraněním.

Tip: Všechny tyto položky i další vybavení pro psy najdete třeba na ZooRoyal.cz, kde si můžete vybrat z široké nabídky produktů, které vám a vašemu psu zpříjemní každý výlet.

Kam na výlet v Ostravě a okolí?
1. Komenského sady
Pokud hledáte místo přímo v centru Ostravy, Komenského sady jsou ideální volbou. Tento rozsáhlý park nabízí krásné zelené plochy, kde se váš pes může proběhnout, a také několik jezírek a potoků, kde si může osvěžit tlapky. Park je dobře udržovaný a díky mnoha cestám je vhodný jak pro krátké venčení, tak pro delší procházky.
2. Ostravice a Přírodní rezervace Rezavka
Pro ty, kteří chtějí uniknout ruchu města, je přírodní rezervace Rezavka skvělou volbou. Nachází se podél řeky Ostravice a nabízí několik pěších a cyklistických tras. Při procházkách podél řeky si můžete užít klidnou přírodu, pozorování ptáků a jiných zvířat, a váš pes bude mít dostatek prostoru na běhání. Pamatujte, že v rezervaci je třeba dbát na to, aby pes neplašil místní faunu a neničil flóru.
3. Landek Park
Landek Park je největší hornické muzeum v Česku a nabízí skvělou kombinaci historie a přírody. Tento rozlehlý areál je přístupný i pro psy, což z něj dělá ideální místo pro celodenní výlet. Můžete si prohlédnout historické doly, zatímco váš pes si užije procházku v příjemném prostředí plném zeleně.
4. Heipark Tošovice
Pokud se nebojíte malého výletu mimo Ostravu, Heipark Tošovice nabízí skvělé možnosti jak pro sport, tak pro zábavu. Nachází se zde přírodní areál s možnostmi pro sportovní aktivity, jako je letní bobová dráha, a pestrá příroda vhodná pro pěší turistiku se psy.
5. Beskydy
Pro ty, kdo hledají větší výzvu a chtějí strávit celý den nebo i víkend v přírodě, jsou Beskydy ideální volbou. Váš pes si užije horský terén, zatímco vy si můžete vychutnat nádherné výhledy a čerstvý vzduch. Oblíbené turistické trasy vedou například na Lysou horu nebo Radhošť.
Ostravsko stojí za návštěvu
Výlety se psem jsou skvělým způsobem, jak trávit čas na čerstvém vzduchu a poznávat nová místa. Nezapomeňte na plánování a na správné vybavení, aby byl váš výlet co nejpohodlnější a nejbezpečnější. Přejeme vám mnoho nezapomenutelných chvil s vaším psím mazlíčkem!

Příbuzné články