Radůza – letní koncert na Loděnici v Děhylově

Letní koncert SÓLO RADŮZA se uskuteční v pátek 6. září od 19 hodin  v areálu Loděnice Děhylov.

Počátek profesionální dráhy této přední české písničkářky je již legendární. Jako pouliční umělkyni ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová, která ji představila širšímu publiku ve svatostánku české populární hudby, v pražské Lucerně.

Radůza tento křest ohněm přestála, aby zde o pár týdnů později triumfovala jako předskokanka Suzanne Vega. Stejnou čest měla i při pražském koncertu Mikea Oldfielda.

Od té doby vydala řadu velmi úspěšných sólových alb, která bez jakékoliv reklamy lámou rekordy v prodejnosti, získala několik zlatých Andělů a bodovala také v anketě Zlatý slavík.

Díky své jedinečnosti a originálním písním, čerpajících především z české tradice, zaujala i publikum v zahraničí, například Polsku a ve Francii.


Radůza je autorkou hudby i textů a doprovází se na několik hudebních nástrojů

V říjnu 2023 v roce svého kulatého životního jubilea se rozhodla bilancovat a vydává dvojalbum nazvané Bylo nebylo, které obsahuje výběr nejúspěšnějších písní, jež složila v průběhu dosavadních třiceti let své hudební dráhy.

Po mnoha letech úspěšné spolupráce s doprovodnou kapelou se rozhodla vrátit ke svým písničkářským kořenům a vystupovat paralelně i v sólovém programu, v jehož rámci představí průřez svou dosavadní tvorbou i písně zcela nové.

Pokud ještě nemáte koupené vstupenky na koncert tak jsou již v předprodeji na SMSTICKET za 380 Kč:

https://www.smsticket.cz/vstupenky/41570-raduza-letni-koncert-dehylov-areal-lodenice-dehylov?fbclid=IwY2xjawE2gWNleHRuA2FlbQIxMAABHUD9zp3H8rC1htsQ0ae-Lnuh_nPAShdygdqqj0YVm_zVO5NR1o8l_6SOMg_aem_lZPvVhzQ5SiaZkY_hBipYA

Seznam všech koncertů v areálu Loděnice Děhylov najdete na webu (https://www.lodenice.com/)   nebo facebooku areálu (https://www.facebook.com/lodenicedehylov).

Zdroj: facebook Loděnice Děhylov

Příbuzné články