V Ostravě otevřela známá italská restaurace L´Osteria, je třetí v republice

V pátek se v Ostravě otevřela nová pobočka známé restaurace L´Osteria. Jedná se o třetí pobočku řetězce v republice, ovšem první mimo Prahu.

Ostravská L´Osteria otevřela v Dolních Vítkovicích. Nabízí kombinaci italského životního stylu a skvělého italského jídla. Zážitkem je také architektura a zařízení interiéru restaurací L´Osteria. A ne jinak tomu je v Ostravě.

Za ohromující proměnou industriálního prostoru v Ostravě stojí DiPPOLD Innenarchitektur, společnost zabývající se interiérovou architekturou, a architektonické studio Radima Hubičky. Vše pod vedením hlavního inženýra projektu Milana Šramla z Vítkovice a.s. Společně se jim podařilo vybudovat místo, které návštěvníkům L´Osterie nabídne víc než kulinářský zážitek.

„Naším cílem bylo vytvořit harmonickou rovnováhu mezi drsnými industriálními prvky a luxusními povrchovými úpravami. Konkrétně tedy mezi surovým matným betonem a měkkou kůží, sametem, křišťálem a mosazí. To vše dohromady působí nadčasově a současně,“ řekla architektka Susan Palanki.

L’Osteria Ostrava je situována v přízemí objektu U6 se stálou expozicí Malého světa techniky. Prostorná konzumační zahrádka opticky oživuje centrální plochu mezi multifunkční aulou Gong a prostorem U6. Dominantními prvky restaurace jsou centrální bar a velká otevřená kuchyně. Hosté tak mohou sledovat, jak vypadá nadšené vaření po italsku.

Slavnostní opening restaurace L`Osteria v Ostravě byl spojený s dražbou pro Nadaci Terezy Maxové, která vynesla milion korun. „Pomoc půjde především maminkám samoživitelkám,” uvedla známá topmodelka. Na slavnostním otevření se sešla řada osobností z ostravského regionu, ale i celebrity z Prahy, které dorazily speciálním L`Osteria vlakem.

Ostravská L`Osteria má otevřeno každý den od 11 do 24 hodin, v neděle otvírá o hodinu později.

Foto: Jan Petrus