Nový parkovací dům v Ostravě nabízí stání zdarma, lidé ho ale příliš nevyužívají

Nový moderní parkovací dům před ostravskou městskou nemocnicí na Fifejdách zatím nepřitáhl moc klientů, přestože je v něm parkování dosud zdarma, což tak zůstane do poloviny, možná až do konce srpna.

Informoval o tom náměstek primátora pro dopravu a investice Břetislav Riger. Řidiči se kupodivu zkrátka zatím do multifunkční budovy nehrnou.

„Otevřeli jsme tento nový parkovací dům před pár dny. Přestože blízko něj chystáme vodohospodářskou stavbu, bude příjezd k němu po celou dobu léta vždy zajištěn od ulice 28. října, tedy kolem Českého červeného kříže a z ulice Odboje,“ řekl náměstek Riger. Vysvětlil, že kolem parkovacího domu bude v létě probíhat rekonstrukce vodovodu a kanalizace, která omezí druhý příjezd k parkovacímu domu z ulice Cingrovy. „Ovšem příjezd od ulice 28. října bude zachován,“ ujistil.

Nejméně sto parkovacích míst zůstává v novém domě prázdných

Radnice denně od otevření monitoruje počet automobilů, které si parkovací dům našly. V úvodních dnech v něm zůstávalo i sto volných parkovacích míst. „Pro běžné parkování lidí mířících třeba do města a klientů nemocnice je tam celkem 215 míst,“ řekl Riger. „Parkování bude zdarma do poloviny, možná do konce srpna. Tedy do doby, do kdy poběží zkušení provoz nového parkovacího systému,“ dodal náměstek.

Foto: Lukáš Kaboň