Colours of Ostrava přichází o jednoho z headlinerů, nepřijedou Queens of the Stone Age

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava oznámili zrušení vystoupení jedné z letošních hvězd. Do Ostravy nedorazí americká rocková kapela Queens of the Stone Age.

„Jako otvírák jsme si nemohli přát lepší kapelu, bohužel Queens of the Stone Age ruší ze zdravotních důvodů zbylý červencový program. Tahle smutná zpráva postihla i další festivaly, okamžitě jsme na ni zareagovali a oslovili nejrůznější možné interprety,“ sdělili v prohlášení organizátoři festivalu Colours of Ostrava.

Místo Queens of the Stone Age přijede americký hudebník Tim Morello, kterého pořadatelé v čele se Zlatou Holušovou chtěli do Ostravy zlákat další rok. „Podle magazínu Rolling Stone 18. nejlepší kytarista historie, člen Rokenrolové síně slávy, držitel 2 cen Grammy a hlavně nesmírně sympatický kytarista obklopený skvělými spoluhráči. Věříme, že Tom Morello rozechvěje svým podáním Killing in the Name nebo aktuálním hitem GOSSIP areál do poslední ocelové trubky,“ uvedli pořadatelé.

„Dramaturgii každého ročníku skládáme pečlivě více než rok dopředu. Ztráta důležité kapely letošního programu nás velmi zarmoutila, ale díky skvělé čtyřiadvacetihodinové práci našeho týmu jsme mohli během velmi krátké chvíle potvrdit hudebníka, který věřím potěší jak fanoušky Joshe Homma a jeho party, tak osloví nové posluchače. Rage Against the Machine se naposledy kvůli covidu do Prahy nedostali a indície, že by se kapela vrátila na pódia, nejsou. Proto jsem šťastná, že si některé z ikonických skladeb budeme moct připomenout právě v podání jednoho z nejlepších kytaristů světa. Naše nová hvězda středečního programu Tom Morello přiveze do Česka poprvé svou vlastní show, která je hitem letošní festivalové sezóny v Evropě," prohlásila Zlata Holušová.

Majitelům středečních jednodenních vstupenek, kteří se chystali především na Queens of the Stone Age, pořadatelé umožní vrácení vstupného. „Refundace se vztahuje pouze na jednodenní vstupenky na 17. 6. 2024. V případě, že nám zůstanete věrni a jednodenní vstupenku vracet nechcete, v areálu si ve středu můžete dát jedno pivo na nás,“ dodal tým organizátorů.

Před pár dny zrušilo kvůli zdravotním problémům své ostravské vystoupení i americké duo Sofi Tukker.

Foto: Jakub Pryček

Příbuzné články